ProductCampHelsinki 2016 kokemuksia

ProductCamp järjestettiin Helsingissä 9.4.2016 jo kolmannen kerran vapaaehtoisten voimin. Loistavat olosuhteet tapahtumalle tarjosi tällä kertaa OP uusissa Vallilan tiloissaan. Tapahtuman kasvaneesta suosiosta kertoo, että tarjolla olleet 130 lippua loppuivat vuorokaudessa, vaikka lopulta kaikki ilmoittautuneet eivät paikalle saapuneetkaan. ProductCamp on voittoa tavoittamaton ’’unconference’’ ja osallistujille ilmainen.

Ohjelmaan kuului kaksi keynote-puhetta. Fernando Leon Reaktorilta kertoi Non tech MVPs otsikon alla kokemuksiaan fruitkit-palvelun lanseerauksesta MVP periaatteiden mukaisesti. Sanoma Digitalin Toni Laturi taas käsitteli leaniä kehittämistä isojen yritysten näkökulmasta. Tonin esityksen aihe oli Running lean in a corporation – Lean and agile methodologies in startups and corporations.

WP_20160409_13_33_31_Pro (2)

Toni Laturin keynote vangitsi osallistujien mielenkiinnon

Puheiden lisäksi järjestettiin yhdeksän osallistujien vetämää sessiota, joissa käsiteltiin käytännön tuotehallintaa ja -kehitystä monesta eri kulmasta. Esillä olivat kaikki tuotejohtamisen pääteemat: innovointi, vaatimusten hallinta (ja priorisionti), roadmapien parhaat käytännöt ja tuotemarkkinointi (mm. analytiikan näkökulmasta). Lisäksi keskusteltiin tuotejohtamisen parhaista käytännöistä ja niihin liittyvistä kokemuksista.

WP_20160409_10_24_45_Pro (2)

Päivän ohjelma ja loistavat puhujat tuottivat osallistujille valinnan vaikeuksia

Kokonaisuutena päivä oli onnistunut. Tavoitteena oli koota aktiiviset tuoteihmiset kokoon ja viettää hauska päivä tuotehallinnan parissa ja siinä myös onnistuttiin. Tuotehallintayhteisölle on selkeä tarve ja ProductCampillä on siinä merkittävä rooli.

Jäikö sinulta tämän vuoden ProductCamp väliin? Ei hätää, kaikki esitysmateriaalit tapahtumasta löydät täältä! Ja jos olet kiinnostunut osallistumaan, esiintymään tai organisoimaan tapahtumaa ensi vuonna niin kannattaa käydä tilaamassa ProductCampin uutiskirje.

 

Kirjoittaja: Antti

Antti on konkari, joka on yli 20 vuotisen uransa aikana sekä kokenut itse tuotehallinnan haasteet että nähnyt ne ulkoapäin liiketoiminnan kehittäjänä ja myyjänä. Anttia voit seurata myös Twitterissä @AnttiTSuvanto