5 vinkkiä portfolio-kanbanin ylläpitoon

Kanban-taulujen käyttö on tasaisesti kasvattanut suosiotaan tuotekehityksessä viime vuosina, eikä suotta. Kanbanin oikeaoppinen käyttö helpottaa montaa tuotekehityksen ongelmaa, eikä vähiten liian monen asian yhtä aikakaista tekemistä. Kanban-taulu toimii mainiosti myös tuote- tai hankeportfolion ylläpidossa. Alla viisi vinkkiämme, joilla tehostat sekä portfolion hallintaa että koko tuotekehitystä.

1.     Kaikki ideat kannattaa kerätä

Portfolion hallinnalla voi tarkoittaa eri asioita, mutta oli kyse sitten laajasta tuoteportfoliosta tai yhteen tuotteeseen liittyvistä kehityshankkeista, niin kaikki uudet ideat kannattaa kerätä talteen. Kehitysehdotuksia voi tulla niin asiakkailta kuin yrityksen sisältäkin ja niille on hyvä olla paikka (esim. Wiki-sivu, User Voice), johon ideat voi syöttää. Sieltä esikäsitellyt ideat siirretään portfolio-kanbanin ensimmäiseen sarakkeeseen, jota voi kutsua vaikka idea funneliksi.

Jos haluat lukea loput vinkeistä, niin siirry tästä Contribyten blogiin.

 

Kirjoittaja: Harri Pendolin

Prodmanin perustaja ja Tuotepäällikkö-blogia jo vuodesta 2009 kirjoittanut Harri on tuotemies henkeen ja vereen. Harri on aina valmis jakamaan osaamistaan tuotejohtamisesta tai debatoimaan tuotepäällikön strategisista valinnoista. Twitteristä Harri löytyy nimellä @pendolin.

 

Voit seurata keskustelua ja kommentteja RSS 2.0 syötteen kautta. Kommentointi ja pingaus on kielletty.